Gezondheid

Er zijn veel boeken geschreven die te maken hebben met onze gezondheid. Maar dat maakt het alleen maar lastiger om de titels te vinden die interessant kunnen zijn voor u. Daarom hebben we drie boeken uitgelicht die onder de categorie gezondheid vallen en die weleens uw interesse kunnen hebben. 

Gezond eten zonder gluten

Een procent van de mensen lijdt aan coeliakie, een aandoening die ervoor zorgt dat de darmen geen gluten verdragen. Hoewel een procent van de bevolking niet veel lijkt, gaat het hier om miljoenen mensen die op zoek moeten naar alternatief eten. Rogge, gerst en tarwe zijn namelijk uitgesloten.

Hebt u het idee dat er dan wel erg weinig overblijft? Dan is dit boek geschikt voor u. Gezond Eten Zonder Gluten is een boek van David Allen en biedt alle mogelijkheden voor een tarwevrij dieet. Omdat u geen gluten verdraagt of omdat u het uw maag een keer wat makkelijk wilt maken tijdens en na het eten.

Dit boek biedt niet alleen recepten aan, maar zorgt ook voor veel inspiratie zodat het eten zonder gluten ineens een optie wordt in plaats van een uitdaging. Ook gaat het boek in op de aandoeningen rond gluten. Het boek is bijzonder goed ontvangen door mensen over heel de wereld.

Gezond eten om je cholesterol te verlagen

Nog een probleem waar veel mensen mee kampen: een te hoog cholesterol. In plaats van grote hoeveelheden medicatie kan het aanpassen van de voeding een bijzonder goede stap zijn. Dit boek is een enorme hulp voor mensen die gezonder willen eten, vooral omdat het geschreven is door een kok in samenwerking met een diëtiste. Dat zorgt ervoor dat er niet alleen gezonde gerechten in het boek staan, maar dat er ook vooral smakelijke variaties mogelijk zijn. De veertien basisrecepten bieden daarnaast een flinke dosis aan mogelijkheden in de keuken zelf en staat bij elk gerecht precies wat er in het eten zit aan energie. De foto’s maken het boek nog toegankelijker en met 144 pagina’s is er meer dan genoeg inspiratie te vinden voor iedereen die wat meer gezonde opties in de keuken wil hebben

Afvallen met Anne in 12 weken

Overgewicht is een ander gezondheidsprobleem waar grote risico’s aan verbonden zijn. Overgewicht is niet alleen vervelend, het is ook bijzonder gevaarlijk voor de gezondheid. Maar grijp niet direct naar de diëten voordat je dit boek gelezen hebt. Het staat vol met menu’s, afwisselende gezonde ideeën voor in de keuken en zorgt ervoor dat je af kunt vallen en gewoon kunt blijven eten. Alle recepten zijn gemakkelijk te maken en het boek is uitgegeven vanuit een website waar mensen contact kunnen hebben met andere mensen die afvallen. Het is een herziene uitgave en heeft tal van mensen over heel de wereld geholpen met het bereiken en het behouden van het streefgewicht. Wilt u gezonder gaan koken, afvallen, inspiratie hebben voor gerechten die goed zijn voor je gezondheid én hulp bij het afvallen? Dan is dit boek de perfecte eerste stap.