Culitair

Via Inmerc zijn verschillende kookboeken uitgegeven die zeker de moeite waard kunnen zijn. We hebben een top drie samengesteld met kort de inhoud die u in het boek kunt verwachten.

In United wraps vindt u heerlijke recepten uit alle hoeken van de wereld. Ga op reis in je eigen keuken en ontdek dat het eenvoudig en lekker is om wraps te vullen, of ze nu koud, warm, pittig of zoet gegeten worden. Laat u inspireren door de verrassende combinaties en varieer volgens uw eigen inzicht.

Het diepgewortelde vooroordeel dat vegetarisch iets is voor alternatievelingen, is allang achterhaald. Tegenwoordig eet men steeds bewuster, en bewust kiezen voor een maaltijd zonder vlees hoort daar zeker bij. Je kunt uit dit boek voldoende inspiratie opdoen voor een heerlijk, vleesloos diner.

Op 14 juni werd het boek gepresenteerd in Haarlem. Het eerste exemplaar werd daar uitgereikt aan Marianne Thieme, voorzitter van de Partij voor de Dieren.

Kook ook – Kip

Af en toe is het bijzonder lastig om wat lekkers op tafel te zetten. Zeker wanneer u niet altijd standaard wilt kiezen voor vlees omdat dit de gebruikelijke keuze is. In de serie ‘Kook Ook-‘ is nu Kook ook – Kip uitgebracht. Een kookboek met ontzettend veel inspiratie en gerechten die over heel de wereld verzameld zijn. Wokken met kip, moderne gerechten met kip of snacks die met gevogelte gemaakt kunnen worden. De recepten zijn opgebouwd naar het aantal personen zodat de gerechten gemakkelijk aangepast kunnen worden naar het aantal mensen aan tafel. Op de pagina’s links van het kookboek ziet u telkens de afbeelding, rechts staat het recept en de bereidingswijze zodat u precies weet wat u moet doen en wat het beoogde resultaat is. Het alfabetische register maakt het nog makkelijker om terug te vinden wat u precies zoekt

Welke wijn hoort waarbij

Het vinden van de juiste wijn bij het juiste gerecht kan een compleet drama zijn. Een verkeerde combinatie maakt zowel de wijn als de maaltijd minder smakelijk. Hubrecht Duijker, volgens velen de beste wijnpublicist ter wereld, heeft daarom een boek geschreven dat levens kan redden. Een boek waarin u precies kunt zien welke wijn bij honderden verschillende gerechten past.

Zo kunt u de wijn bij de maaltijd uitzoeken of precies andersom wanneer u nog een unieke fles wijn hebt staan. Het handige register maakt het makkelijk om binnen enkele seconden de juiste wijnen bij de juiste gerechten te vinden en de vele onderscheidingen die de schrijver ontvangen heeft, maken hem zonder enige twijfel een autoriteit op het gebied van wijnen. Weet u al waar u de Merlot bij schenkt de volgende keer en wat u serveert bij de Beef Wellington volgende week?

Het Ultieme Studentenkookboek

Als student is het maken van eten niet direct de belangrijkste keuze. Sterker nog, veel studenten kiezen ervoor om met regelmaat buiten de deur te eten omdat het makkelijk en goedkoop is. Met het Ultieme Studentenkookboek is dat verleden tijd. Betaalbare en bijzonder smakelijke maaltijden serveren die binnen de kortste keren op tafel kunnen staan – dan is wat de student van tegenwoordig erg goed kan gebruiken.

Tiffany Goodails, de schrijfster van dit kookboek, heeft veel research gedaan om goedkope en snelle gerechten over heel de wereld te verzamelen in een uitgebreid en veelzijdig kookboek. Vanaf koken aan de hand van de voorraadkast tot de hygiëne in de keuken: dit is het kookboek waarmee elke student een kok in de eigen keuken kan worden. Ook voorziet het boek de lezer van basisgerechten zodat er afwisselend gekookt kan worden. Voor studentenhuizen met een gedeelde keuken is dit dé oplossing wanneer er mensen in het huis wonen die steevast zeggen niet te kunnen koken – of de dans proberen te ontspringen door oneetbare gerechten op tafel te zetten. Het Ultieme Kookboek is al voor een paar tientjes te koop.